LHBT? Welkom in de kerk na Nashville!

De Nashville-verklaring heeft een hoop stof doen opwaaien en veel LHBT’ers gekwetst. De verklaring staat haaks op waar veel christenen voor staan en is zoals de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) terecht zei ‘theologisch eenzijdig en gesloten en pastoraal onverantwoord’. Christen zijn en LHBT’er is geen tegenstelling en iedereen hoort welkom te zijn in de kerk.

Om dit signaal af te geven en elkaar te steunen, organiseerden stichting Wijdekerk en de Lutherse Andreaskerk Rotterdam op zondag 13 januari een bijeenkomst. Na deze bijeenkomst volgde een borrel, met daarna het reguliere programma van TafelTijd Rotterdam. TafelTijd is een initiatief van Wijdekerk om door het land heen met gelovige LHBT+'ers en betrokkenen samen kerk te zijn. Elke twee maanden wordt op zondagavond TafelTijd Rotterdam georganiseerd in de Andreaskerk.

LHBT? Welkom in de Andreaskerk!Indrukwekkende verhalen over geloof en LHBT

Tijdens de bijeenkomst spraken drie gasten:

  • Astrid Oosenbrug (voorzitter COC Nederland)
  • Gerrit van Meijeren (classispredikant Zuid-Holland Zuid) namens de PKN
  • Miranda Terpstra (initiatiefnemer WijdeKerk)

Er werden indrukwekkende verhalen gedeeld tijdens deze middag, die circa 150 bezoekers trok. De foto's van de bijeenkomst zijn terug te kijken op onze Facebook-pagina.