Pastorale brief van onze predikant: 'Het zijn vreemde tijden'

Ds. Martin van Wijngaarden heeft een pastorale brief geschreven aan de leden van de Lutherse Gemeente Rotterdam en bezoekers van de Andreaskerk. De Andreaskerk is sinds zondag 15 maart gesloten voor reguliere diensten en activiteiten, wel vinden er live-uitzendingen plaats.

De predikant schrijft in de brief: 'Het zijn vreemde tijden. Wat vaak zaken waren op afstand, op het wereldtoneel, zoals epidemieën of beperkt sociaal leven, in zo’n situatie zijn wij nu ook zelf terechtgekomen. Alles wat voor ons gewoon of regulier was, moet nu met extra vragen omkleed worden. 

Eén van de belangrijkste ankerpunten in ons gemeenteleven is vervallen: de kerkdiensten. Door middel van nieuwsbrieven met meditaties en uitzendingen proberen we voor deze vreemde tijd nieuwe wegen te vinden. Dit doen wij vanuit de gedachte dat wij allen samen verbonden blijven (al zijn we van elkaar fysiek gescheiden) in het lezen van teksten of kijken naar beelden, die door een bevlogen team verzorgd worden. Ik ontving mails en app’s van mensen die thuis meebidden en zingen, de lofzang voor God zal dus niet stoppen!'

De complete brief kunt u via onderstaande link openen.