Vacature: tijdelijk predikant (0,5 fte) of kerkelijk werker (0,6)

De Lutherse gemeente Rotterdam tijdens een quiz in de Paardenkamer

De Evangelisch-Lutherse Gemeente Rotterdam zoekt tijdelijk een predikant (0,5 fte) of kerkelijk werker met preekbevoegdheid (0,6 fte)

Wie zijn wij
De Evangelisch-Lutherse Gemeente Rotterdam is een kerkelijke gemeente met een kleine 400 leden uit de regio Rotterdam-Rijnmond. Onze gemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en is geworteld in theologie en liturgie van de reformator Martin Luther. Dit komt tot uiting in de zondagse vieringen waarin de Lutherse spiritualiteit wordt ervaren in onder meer de kerkmuziek. Elkaar ontmoeten gebeurt niet alleen op zondag maar ook doordeweeks in kringen of bij maaltijden. Diaconaal weet onze gemeente zich verbonden met de wijk Rotterdam-Noord. Onze gemeente is een open gemeenschap waarin iedereen zichzelf kan zijn. De diversiteit van onze gemeente wordt ook weerspiegeld in onze actieve leden. 

Vanwege een detachering van de huidige predikant voor de helft van de werktijd (0,5 fte) voor een periode van 2 jaar, zoeken wij tijdelijk en op korte termijn naar een predikant (0,5 fte) of kerkelijk werker (0,6 fte).  

Wat is nodig
De gemeente wil de komende periode graag beter aansluiten op jongvolwassenen (twintigers, dertigers, veertigers). Ook willen we beter aansluiten op de belevingswereld van kinderen door het verder ontwikkelen van de kinderkerk. Onze gemeente wil ook voor nieuwe mensen vindbaar zijn en wellicht op andere momenten, bijvoorbeeld in nieuwe vormen van vieringen. 

We zoeken

  • een predikant of kerkelijk werker met preekbevoegdheid die ook kan voorgaan en zichtbaar is in kerkdiensten 
  • iemand met een pastoraal hart die kan luisteren en graag op pastoraal bezoek gaat 
  • bij voorkeur een jonger persoon die jongvolwassenen kan aanspreken en het leuk vindt om met de gemeente nieuwe vormen te ontwikkelen
  • iemand die affiniteit heeft met het Lutherse of de bereidheid heeft om dat te ontwikkelen
  • iemand die goed kan samenwerken met de collega-predikant, organist, koster en kerkenraad. 

Wat bieden wij:
Het salaris is conform de Arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland.

Reageren
Een schriftelijke reactie met CV kan tot 20 januari 2023 worden gestuurd naar Lianda Groeneveld-Dettmeijer per e-mail via liandag@gmail.com. De gesprekken zijn in januari/februari voorzien.