Hervormingsdaglezing

Op donderdag 31 oktober 2019 wordt in de Andreaskerk de jaarlijkse Hervormingsdaglezing gehouden. Verschillende sprekers belichten de Nederlandse lutherse cultuur vanuit de invalshoeken Sola Fide, Sola Gratia en Sola Deo Gloria. Tevens vindt de presentatie plaats van het boek 'Vier x Sola'.

Slotkerk te WittenbergDe deur van de Slotkerk in Wittenberg

Programma Hervormingsdaglezing

  • Sola Fide - Lezing door dr. Martin van Wijngaarden (kerkhistoricus en predikant Luthers Rotterdam): een geïllustreerde geschiedenis van de lutheranen in Nederland, toegespitst op Rotterdam
  • Soli Deo Gloria - Lutherse kerkmuziek ten gehore gebracht door Niels-Jan van der Hoek (organist Luthers Rotterdam) en Andries Ponsteen (musicoloog, voormalig directeur Erfgoedhuis Zuid-Holland)
  • Sola Gratia - Lezing door ds. Trinette Verhoeven (luthers theoloog en protestants classispredikant Utrecht), zij schreef samen met dr. Martin van Wijngaarden het boek 'Vier x Sola'. Na haar lezing wordt dit boek gepresenteerd en overhandigd aan de scriba van de protestantse classis Zuid-Holland Zuid.

Inloop: 19.00 uur met koffie en thee, aanvang: 19.30 uur. In de pauze is er koffie en thee met appeltaart. De avond is omstreeks 21.45 uur afgelopen. Toegang is gratis.

Graag vooraf aanmelden. Dat kan via dit aanmeldformulier.

Bereikbaarheid Andreaskerk in Rotterdam

De Andreaskerk bevindt zich aan de Heer Vrankestraat 51. Tijdens de Hervormingsdaglezing wordt gebruik gemaakt van de ingang bij het Katharinahofje, de tuin aan de zijkant van de kerk (ter hoogte van de Hoyledestraat). Er is een fietsenstalling in het Katharinahofje en u kunt vanaf 18.00 uur gratis parkeren in de omgeving van de kerk. De Andreaskerk bevindt zich op enkele minuten loopafstand van trein (station Rotterdam-Noord) en tram (lijn 4 en 8).

Andreaskerk in Rotterdam-Noord