Elke zondag live-uitzending vanuit de Andreaskerk

Vanwege het coronavirus zijn kerkdiensten en activiteiten in de Andreaskerk in de komende periode afgelast. Dit betekent dat in ieder geval de diensten voorlopig niet doorgaan. Dit duurt vermoedelijk tot 1 juni. Wel bieden wij u een alternatief.

Voor de kerkenraad was dit een moeilijk besluit om te nemen. Echter, wij willen ten allen tijde voorkomen dat gemeenteleden en onze gasten onnodig risico lopen bij diensten en activiteiten in de Andreaskerk. Wij volgen hierbij de adviezen van o.a. RIVM, de overheid en de PKN.

Omdat we het heel belangrijk vinden dat het gemeente-zijn doorgaat, ook in een periode dat we elkaar niet kunnen zien, hebben wij in de afgelopen dagen gezocht naar een manier om toch het geloof met elkaar te blijven delen. Daarom is besloten de komende zondagen om 10.30 uur een korte live-uitzending vanuit de Andreaskerk te verzorgen via onze website en Facebookpagina. Hierbij zijn alleen de predikant, organist en een technisch team aanwezig.

Andreaskerk Rotterdam

Hoe gaat dit in zijn werk?
U gaat naar www.luthersrotterdam.nl/live of als u Facebook heeft, de pagina van de Lutherse Andreaskerk Rotterdam. Daar kunt u op zondag 22 maart, zondag 29 maart en zondag 5 april om 10.30 uur de uitzending volgen. Een liturgie zal zaterdags op de website gepubliceerd worden, zodat u deze vooraf kunt printen.

U kunt eventuele voorbeden aanleveren per e-mail of telefoon bij ds. Martin van Wijngaarden (bij voorkeur voor vrijdagmiddag 12.00 uur). Wanneer u behoefte heeft aan telefonisch pastoraat kunt u ook contact opnemen

De maatregelen van de overheid gelden tot en met 1 juni. In de tussentijd luidt de klok van de Andreaskerk elke woensdagavond om 19.00 uur. Dan klinken de Klokken van Hoop. Dat is een oecumenisch initiatief. Als teken van hoop en troost voor alle mensen: dat we samen denken aan en bidden voor al die mensen die ziek zijn of alleen thuis zitten.

Update: de maatregelen van de overheid zijn verlengd tot 1 juni. Ook voor de diensten van Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Pasen en verder denken wij na over live-uitzendingen.