Kerkdiensten Andreaskerk afgelast tot eind maart

Vanwege het coronavirus worden de kerkdiensten in de Andreaskerk in de hele maand maart afgelast, met ingang van aankomende zondag. De kerkenraad zoekt alternatieven voor de zondagse kerkdienst in deze periode.

De kerkenraad wil voorkomen dat gemeenteleden en onze gasten onnodig risico lopen bij diensten en activiteiten in de Andreaskerk. Niet in een dienst of bij de koffie er na. Dat onze gemeente een regiogemeente is, is voor ons een extra overweging.

Andreaskerk Rotterdam
 
De kerkenraad heeft daarom het volgende besloten: deze maand zal geen enkele activiteit doorgaan, dat geldt ook de kerkdiensten. Dit was een zwaar besluit om te nemen.
 
Zondag 15 maart wordt de kerkdienst afgelast, er verschijnt een meditatie op de website. Voor de doopdienst op zondag 22 maart wordt naar een passende oplossing gezocht. Voor zondag 29 maart wordt de kerkdienst afgelast, en wordt er naar een alternatief gezocht.
 
Aangezien de maatregelen van de overheid gelden tot en met eind maart, maken wij op een later moment een beslissing over de diensten op Palmzondag (zondag 5 april), Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen. De geplande belijdenisdienst tijdens Palmpasen wordt uitgesteld. We volgen hierbij de richtlijnen rondom het coronavirus van de PKN.
 
Op deze website zal iedere zondag dat we geen kerkdienst houden, in ieder geval een meditatie te vinden zijn. Ook over eventuele alternatieven zullen we u via de website en via een extra nieuwsbrief informeren.

Update: de maatregelen van de overheid gelden inmiddels tot maandag 6 april. Dit betekent dat wij ook niet in de Andreaskerk kunnen samen komen om Palmzondag te vieren. De kerkenraad vindt het belangrijk dat het gemeente-zijn wel doorgaat. Daarom starten we vanaf zondag 22 maart met live-uitzendingen vanuit de Andreaskerk.

Kerkenraad van de Lutherse Gemeente Rotterdam